Afganisztán: pokolgép ölt meg tizenöt embert

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant fel szerdán a dél-afganisztáni Hilmend tartományban; a robbanásnak 15 halálos áldozata és öt sebesültje volt. Ugyanakkor afgán kormánycsapatok az ország Pakisztánnal határos térségében kedden tálib és al-Kaida-fegyveresek támadását verték vissza, miközben tizenhármat megöltek közülük.

A 2001 őszén megbuktatott kabuli rendszer hívei Host tartományban hat kilométerrel a határtól támadtak rá a jelenlegi vezetéshez hű katonákra. Az összecsapás több órán át tartott, és az ötven fős afgán egység megfutamodásra kényszerítette a támadókat. A harc elültével tizenhárom holttestet találtak a csatamezőn. Két afgán rendőr is életét vesztette a lövöldözésben. A kormányerők egy pakisztáni állampolgárságú és egy arab nemzetiségű személyt elfogtak - jelentette az AP, míg a Reuters úgy tudja, hogy két arab, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet két tagja került fogságba.
Két tálibszimpatizáns egyetemi hallgató is életét vesztette szerdán Kabulban, miután egy maguk készítette pokolgép felrobbant. Harmadik társuk súlyosan megsérült a külvárosi házban bekövetkezett detonációban. (MTI)