Izrael: Saron lemondta találkozóját Solanával

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Ariel Saron izraeli miniszterelnök – rosszullétre hivatkozva - lemondta hétfő esti találkozóját Javier Solanával, az Európai Unió külpolitikai főképviselőjével. Az elmaradt megbeszélésen Solana unszolni akarta Saront, hogy Izrael újítsa fel a palesztinokkal folytatott párbeszédet.

Solana már úton volt Ammánból a Jeruzsálemben tervezett találkozóra, amikor elérte a hír, hogy Saron nem érzi jól magát, és lemondta valamennyi hétfő esti programját. Solana visszafordult a jordániai fővárosba, ahonnan Damaszkuszba repült, közel-keleti körútjának újabb állomására. Az elmaradt megbeszélésen Solana unszolni akarta Saront, hogy Izrael újítsa fel a palesztinokkal folytatott párbeszédet, amelyet a két hete Jeruzsálemben végrehajtott, 21 halálos áldozattal járó öngyilkos merénylet után szakított meg.
Solana vasárnap Tel-Avivban közölte, hogy az EU fenntartja Jasszer Arafat palesztin elnökhöz fűződő kapcsolatait, és kritizálta az izraeliek által épített kerítést és a palesztin szélsőségesek célzott gyilkolásának felújítását. (MTI)