Elhalasztották a döntést Guszinszkij kiadatásáról

Utolsó frissítés:

Egy görög fellebbviteli bíróság hétfőn október közepére halasztotta a döntést Vlagyimir Guszinszkij - hazájában csalással és pénzmosással vádolt orosz sajtómágnás - a moszkvai hatóságok által kért kiadatásának ügyében.

Előzöleg a görög kormány egyik ügyésze a kiadatás megtagadását kérte a bíróságtól, mivel szerinte nem egyértelműek az orosz üzletemberrel szemben felhozott vádak. A bíróság halasztási döntését azzal indokolta, hogy további tájékoztatásra van szüksége Moszkvából.
Guszinszkij, akik korábban a befolyásos orosz NTV televíziós hálózatot irányította, azt állítja, hogy Oroszországban politikai okból üldözik. A mágnást - akit Oroszországban 250 millió dolláros adócsalás és pénzmosás miatt köröznek - augusztus 21-én tartóztatták le Athénban, majd nyolc nappal később 100 ezer euró óvadék ellenében szabadlábra helyezték.
Guszinszkij a 90-es években az egyik legbefolyásosabb üzletember volt Oroszországban, és azóta felszámolt médiacsoportja révén Vlagyimir Putyin elnök legkeményebb bírálói közé tartozott. Amikor 2000 végén az orosz államfő harcot indított a legnagyobb oligarchák hatalmának letörésére, Guszinszkij külföldre menekült, és legutóbb Izraelben élt. (MTI)