Lindh-gyilkosság: a DNS-teszt megerősítette a gyanút

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

A svéd külügyminiszter feltételezett gyilkosáról készült DNS-vizsgálat eredménye megerősítette a svéd hatóságok gyanúját a múlt hónapban őrizetbe vett személlyel szemben - közölte kedden este a rendőrség szóvivője.

"Az angliai különleges laboratóriumban elvégzett DNS-vizsgálatra vonatkozó információk megerősítik a gyanúnkat a 24 éves őrizetessel szemben" - idézte a Reuters Ulf Goranzont, aki azonban további részletekkel nem volt hajlandó szolgálni. A rendőrség szeptemberben küldte el Birminghambe az Anna Lindh elleni merényletben használt késen talált mintát DNS-vizsgálat céljára. Az eredményről kedden tájékoztatták a gyilkosság elkövetésével gyanúsított férfit, aki ennek dacára továbbra is tagadja, hogy ő szúrta volna le szeptember 10-én a kétgyermekes családanyát egy stockholmi áruházban. Lindh másnap belehalt sebeibe.
A DNS-vizsgálat eredményét Goranzon szerint pénteken közli az illetékes ügyész a stockholmi bírósággal, egyúttal indítványozva a gyanúsított vizsgálati fogságának két héttel való meghosszabbítását. Az Aftonbladet című újság értesülése szerint a szakemberek lelki betegséget állapítottak meg a 24 éves gyanúsítottnál. Mint Per Granlund, a vizsgálatot végző klinika igazgatója elmondta, a szakvéleményt átadták az illetékes stockholmi bíróságnak. (MTI)