Tucatnyian haltak meg a hétfői izraeli légicsapásokban

Utolsó frissítés:

Izraeli gépek 12 óra alatt ötször mértek csapást gázai célpontokra, tucatnyi palesztint megölve és csaknem százat megsebesítve. A légi rajtaütésekkel Izrael két vasárnapi palesztin támadást torolt meg.

Az izraeli légierő hétfőn 12 óra leforgása alatt öt támadást hajtott végre a Gázai övezetben. A legsúlyosabb csapást harci helikopterek mérték az övezet központi részén lévő Nuszeirat menekülttáborra; az egyik kilőtt rakéta a helyszínen összegyűlt tömegbe csapódott tíz ember halálát okozva és hetvenet megsebesítve. A légierő megsemmisítette az iszlám szélsőséges Hamász feltételezett titkos fegyverraktárárát is Gáza városának keleti peremén, ebben a támadásban 11 palesztin sérült meg. Még a délelőtt folyamán Apache helikopterek Gáza belvárosában két rakétával elpusztítottak egy autót, amelyen két Hamász-aktivista utazott, rajtuk kívül azonban egy járókelőt is megöltek és több iskolás gyermeket megsebesítettek.
A légi rajtaütésekkel Izrael két vasárnapi palesztin támadást torolt meg. Az egyikben nyolc házilag készített rakétát lőttek ki Gázából Izrael déli részére. A másikban három izraeli katonát öltek meg Ciszjordániában, hátba támadva őket.
(MTI)