Kivonta munkatársait Irakból az ökumenikus szeretetszolgálat

Utolsó frissítés:

Kivonta nemzetközi feladatot ellátó munkatársait Irakból a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat a segélyszervezetek ellen is elkövetett támadások miatt.

A helyzet stabilizálódása után a szeretetszolgálat folytatni kívánja iraki segélyprogramját, áll a segélyszervezet közleményében. A magyar segélyszervezet munkatársai szeptember közepén érkeztek Irakba, azóta több turnusban váltották egymást. Feladataik között szerepelt a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat közel 10 millió forint értékű gyógyszerszállítmányának eljuttatása a rászorulóknak.
Csütörtökön az ENSZ jelentette be, hogy kivonja munkatársait Bagdadból, a Nemzetközi Vöröskereszt és az Orvosok Határok Nélkül emberbaráti csoport pedig már szerdán közölte, hogy munkatársaik távoznak a fővárosból. A segélyszervezetek annak ellenére távoznak, hogy több magas rangú amerikai tisztségviselő - köztük George Bush amerikai elnök - bizonygatta: a biztonsági helyzet fokozatosan javul Irakban. Colin Powell amerikai külügyminiszter korábban személyesen kérte maradásra a Nemzetközi Vöröskeresztet, mondván: a szervezet kivonulása a terroristák győzelmét jelentené.(MTI)