Máris megszegték a palesztin-izraeli tűzszünetet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Palesztin fegyveresek gránátvetőkkel tűz alá vettek csütörtök reggel egy zsidó telepet a Gázai övezetben: ez a két nappal ezelőtt bejelentett tűzszünet első súlyos megsértése - közölte az izraeli hadsereg.

Az izraeli katonai rádió szerint a palesztin fegyveresek 25 aknagránátot lőttek ki a - közelebbről nem megnevezett - telepre. Tizenhárom lövedék a telep határain belül csapódott be és anyagi károkat okozott, személyi sérülés azonban nem történt.

Ariel Saron izraeli kormányfő és Mahmúd Abbász palesztin elnök kedden az egyiptomi Sarm-es-Sejkben tartott csúcstalálkozóján bejelentette, hogy az izraeliek és a palesztinok véget vetnek minden egymás elleni katonai, illetve erőszakos cselekménynek. Szerdán napközben nagyrészt nyugalom uralkodott a palesztin területeken, bár esti palesztin közlés szerint a Gázai övezet déli részén egy palesztin életét kioltotta egy zsidó telepről leadott lövés. Izraeli források szerint Ciszjordániában palesztinok napnyugta után kövekkel megdobáltak egy gépkocsit, aminek következtében egy izraeli polgári személy könnyebben megsérült.