Szaúdi hadüzenet a Valentin-napnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Minden áron meg akarja akadályozni Szaúd-Arábiában a "vallásrendészet", hogy Valentin-napon ajándékokat, üdvözleteket, virágot adjanak át egymásnak az emberek, mert "a muzulmánok számára tilos a keresztény ünnepek megtartása".

Mint vasárnap vallási intézmények tudatták, a tilalom értelmében a szeretet jelét, a piros rózsát országszerte tilos árulni.

A Valentin-nap elleni döntést a (muzulmán) vallási szokások tisztaságát és a bűnök megelőzését vigyázó testület hozta, amelynek a nyomaték kedvéért mintegy ötezer "vallásrendőre" van. A hivatalosnak számító tilalomról - mint kiderült - már két nappal ezelőtt értesítették a sivatagi királyságban működő virágkereskedőket és üdvözlőlap-árusokat.

Arról nincs hír, hogy mi jár egy szál piros rózsa eladásáért, netán odaajándékozásáért.

Más muzulmán többségű arab államokban viszont nincs semmiféle Valentin-tilalom: Kairóban például az egyiptomi metropolis szupermarketeiben más Valentin-napi ajándékokkal együtt napok óta nagy mennyiségben árulják - és veszik - a piros plüss-szíveket, sőt számos étteremben már előre speciális Valentin-napi menüket hirdetnek.