Képregényhősnek öltözött aktivisták tiltakoznak (fotó)

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Szuperhősöknek öltözve másztak fel a brit külügyminisztérium épületének egyik magas párkányára hétfőn az elvált apák jogaiért küzdő szervezet aktivistái újabb látványos tiltakozásukon Londonban.

A Fathers 4 Justice (angol szójáték: Apák az Igazságért) elnevezésű szervezet egy-egy Batmannek, Robinnak, illetve Amerika kapitánynak öltözött tagja egy létra segítségével mászott fel egy 12-15 méter magasban húzódó vékony párkányra a brit külügyminisztérium épületén. A közelben található több minisztériumi épület és a miniszterelnöki rezidencia, a Downing Street 10. is. A demonstrálók a magasban kibontottak egy transzparenst "Hozzáférés megtagadva - Ne hagyjátok, hogy a Munkáspárt megakadályozza, hogy Szuperapuk legyetek" felirattal. A civil szervezet elsősorban azért lép fel, hogy az elvált apák jobb helyzetbe kerüljenek a gyermekláthatási jog megítélésekor. A Fathers 4 Justice nem először hívta fel magára ilyen látványos akcióval a figyelmet, és nem is ez az első kosztümös akciójuk.

Szeptemberben egy Supermannek öltözött aktivista felmászott a brit főváros egyik fő látványosságának számító óriáskerékre, a London Eye-ra. Októberben négy tüntetőt elítéltek, amiért Bristolban - szintén képregényhősnek öltözve - akadályozták egy felnyitható híd működését.

Egy tüntető egy alkalommal hozzábilincselte magát a Buckimgham-palota kovácsoltvas főkapujához, máskor lila porral töltött gumióvszert dobtak le az alsóházi üléstermének galériájáról, a kormányfő felé, az egyik "bomba" el is találta Tony Blairt.