A női vízilabda vb-selejtezőn második helyen végeztek a magyarok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyar női vízilabda-válogatott 7-6-os vereséget szenvedett a madridi világbajnoki selejtező zárónapján az első helyért vívott mérkőzésen a hollandoktól, így másodikként fejezte be a tornát, ahonnan az első négy jutott ki a júliusi montreali vb-re.

Az elején megugrottak a hollandok, de az utolsó negyedben – az ekkor már kifogástalan védekezésnek köszönhetően – egy gólra feljöttek Stieberék. Akár még egyenlíthettek is volna, ám a kínálkozó helyzetek értékesítése nem sikerült, így vereség lett a vége, s másodikként jutott ki a kanadai vb-re Faragó Tamás együttese.

„Reális a sorrend, a hollandok megérdemelten nyertek. Számunkra túlságosan is rövidnek bizonyult a három nap, amennyi a közös munkára rendelkezésre állt, miután olaszországi idegenlégiósaink előbb nem jöhettek haza. Ugyanakkor a hollandok hónapok óta együtt készülhettek. Ennek ellenére küldetésünk célját elértük: kijutottunk a világbajnokságra, gyógyultak az olimpiai sebek, erősödött a kohézió, a csapategység. Persze van még bőven javítanivaló, még jobb teljesítmények kellenek, hogy megfelelő módon képviselhessük a magyar vízilabdát" - mondta az MTI-nek Faragó kapitány.

A kvalifikációs torna végeredménye: 1. Hollandia, 2. Magyarország, 3. Spanyolország, 4. Németország (ez a négy válogatott vb-résztvevő), 5. Csehország, 6. Franciaország, 7. Ukrajna, 8. Fehéroroszország (játék nélkül)