Robbanás egy buszon, harmincan meghaltak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nagy erejű robbanás történt csütörtökön Kínában egy távolsági autóbuszon, a balesetben mintegy harminc személy életét veszítette - jelentette az Új Kína hírügynökség.

A robbanás helyi idő szerint hajnali 4 óra tájban következett be a kelet-kínai Csianghszi (Jiangxi) tartományban, Sangzsao (Shangrao) város közelében. Az autóbusz a Hongkong határán lévő Sencsenből (Shenzhen) tartott Csöcsiang (Zhejiang) tartományba.

Legkevesebb hét másik személy megsérült, de az Új Kína hírügynökség jelentése szerint nehéz meghatározni az áldozatok számát, mivel a robbanás akkora erejű volt, hogy a környékbeli házak is megrongálódtak. Más források szerint a robbanást az autóbusz egyetlen utasa sem élte túl.  A robbanás okainak felderítésre megindult a vizsgálat.

Engedély nélkül tárolt robbanószerek vagy tűzijátékok évente több száz ember embert ölnek meg kínai falvakban.

Kína kizárta, hogy terrorcselekmény okozott volna két másik robbanást januárban az északnyugati Hszingcsiang (Xinjiang) tartományban. A hivatalos magyarázat szerint az egyik, autóbuszon történt robbanást egy elégedetlen bányász által elhelyezett pokolgép okozta, a másik pedig gázszivárgás miatt történt.