Alonso nyerte a Malajziai Nagydíjat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az 56. Forma-1-es világbajnokság második futamán, a Malajziai Nagydíjon a dobogósok: 1. Alonso (spanyol, Renault), 2. Trulli (olasz, Toyota), 3. Heidfeld (német, Williams-BMW)

2003-as hungaroringi futamon győztes Fernando Alonso nyerte az 56. Forma-1-es világbajnokság második versenyét, a szepangi Malajziai Nagydíjat. Mögötte Jarno Trulli és Nick Heidfeld végzett. Összetettben a Renault spanyol pilótája, Alonso vette át a vezetést.
   
A rajtnál az élről kezdő Alonso megőrizte pozícióját, s mögötte sem változott a sorrend, Trulli (Toyota) és Giancarlo Fisichella (Renault) következett. Az első kör végén is ugyanez volt a legjobb három "beosztása".

A 2-3. körben Jenson Button (BAR-Honda) autója adta meg magát, majd csapattársa, a Szato Takumát helyettesítő angol Anthony Davidson is motorhiba miatt volt kénytelen kiállni. A 25. körben Kimi Raikkönen jobb hátsó kereke meghibásodott, így szinte minden reménye elveszett a jó eredmény elérésére, noha természetesen a boxban kicserélhették az abroncsot. A 32. körben hatalmas csata alakult ki Webber és Ralph Schumacher között, picit össze is ütközött a két autó, de mindkét pilóta folytatta a versenyt. Sőt, a párharc ki is bővült, miután Heidfeld is meg akarta szerezni a 4. helyet, de éppen keményen küzdő csapattársa akadályozta meg ebben. A 37. körben Webber simán negelőzte Fisichellát, de nem tudta megőrizni a 3. helyet, miután az olasz visszatámadása során ütközött a két autó. Az olasz versenyző autója "megmászta" a Williams-BMW-t, s így mindkét kocsi megállt. Így a türelmes és kiváró Heidfeld "örökölte meg" a 3. helyet. A célig már nem változott a legjobb három sorrendje: Alonso, Trulli és Heidfeld simán megőrizte pozícióját. Mögöttük Montoya, R. Schumacher, Coulthard, M. Schumacher és Klien lett még
pontszerző.