Magyar filmsiker Chicagóban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Közönségdíjat kapott Koltai Róbert filmje, a Világszám! a Chicagóban megrendezett EU Filmfesztiválon - közölte a Magyar Filmunió.

"A film meghódította a fesztivál közönségét, és elnyerte a fesztivál egyetlen díját, a közönségdíjat a hétvégén véget ért rendezvényen" - olvasható a közleményben.

A Gene Siskel Film Center által szervezett eseményen az Európai Unió 25 tagállamában készült 43 filmet mutattak be. A Világszám! mellett Steven Lovy MIX című, Budapesten játszódó, amerikai-magyar koprodukcióban készült alkotása is szerepelt a fesztiválon - közölte a filmunió.

A Világszám! amerikai premierjét március 17-én Los Angelesben, a 6. Magyar Filmfesztiválon tartották. A manézs világában játszódó film Koltai Róbert hatodik rendezése.

A 36. Magyar Filmszemlén bemutatott alkotásban a cirkuszművésszé váló ikerpárt Gáspár Sándor és Koltai Róbert, a színházigazgatót Jirí Menzel Oscar-díjas cseh színész-rendező, a fivérek apját Bodrogi Gyula, a női főszerepeket Györgyi Anna és Tóth Orsolya alakítja.

A történet 1903-tól, születésétől kíséri végig az ikerpár életét egészen az 1970-es évekig, de a főbb események 1956 októberében, a forradalom idején játszódnak.