Tovább nőtt a német csúcsvezetők fizetése

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A frankfurti tőzsde élmutatójában, a DAX-30-ban szereplő vállalatok csúcsvezetőinek fizetése tovább emelkedett tavaly.

A Die Welt hétfői száma szerint a harminc legnagyobb német vállalat felső vezetői átlagosan 2,36 millió eurót kerestek tavaly, 18,5 százalékkal többet az egy évvel korábbi 1,99 milliónál. Egy évvel korábban, 2003-ban 18,7 százalékkal nőtt a fizetésük, átlagosan 1,99 millió euróra. Ugyanezen idő alatt a cégek nyereségének növekedési üteme ennél jóval nagyobb mértékben csökkent.

A legjobban továbbra is a Deutsche Bank vezetői kerestek, átlagosan 6,11 millió eurót kaptak tavaly, habár ez 9 százalékkal kevesebb volt, mint egy évvel korábban. A csúcson a bank elnöke, Josef Ackermann van, 10,09 millió eurós fizetéssel. Ez kétszer annyi, mint a második helyen álló SAP-főnök, Henning Kagermann jövedelme, és nagyjából annyi, mint amennyit az egész Metro-vezetés kapott.

A legnagyobb mértékben, 79 százalékkal a ThyssenKrupp elnökének, Ekkehard Schulznak a fizetése nőtt tavaly, 3,55 millió euróra. A Die Welt összeállítása szerint a DAX-30-ban szereplő vállalatok üzemi eredménye átlagosan 42 százalékkal nőtt tavaly, és 65 százalékkal egy évvel korábban.