Wolfgang Lucas, a márciusi verseny szervezőbizottságának elnöke a Magyar Tudományos Akadémián rendezett díjkiosztón hangsúlyozta: "Az eredmények azt bizonyítják, hogy a kiváló magyar pálinka a kritikus és kifinomult nemzetközi igényeknek és előírásoknak megfelel. Remélhetőleg egyre több olyan főzde és termék lesz Magyarországon, amely ezen igényeket kielégíti és ezzel a magyar pálinka nevét világszerte jól csengővé teszi".
Magyarországról hét főzde lépett versenybe, közülük az agárdiak vitték el egyértelműen a pálmát: 4 arany, 3 ezüst és 1 bronzérmet kaptak, és egyik párlatuk elnyerte Az év pálinkája címet is.
A versenyen a nemzetközi zsűri minden benevezett párlatot kétszer értékel, különböző kategóriákban. Az értékelési szempontok: illat-és íztisztaság, gyümölcs karakteresség és harmónia. A versenyen csak gyümölcs cefréből készült italok vehetnek részt, amelyekhez nem adnak cukrot, kivételek a grappafélék, ahol a cukor hozzáadása ízharmonizáció céljából megengedett.