Világrekord-kísérletben vesz részt a Csodák Palotája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az UNESCO a 2005-ös évet a Fizika Nemzetközi Évének hirdette meg. A számos rendezvény egyike a jubileumi fénystaféta, amely az USA-beli Princetonból kiindulva egy nap alatt "futja" körbe a világot. A rendezvényhez csatlakozik a budapesti Csodák Palotája is.

Az UNESCO a 2005-ös évet a Fizika Nemzetközi Évének hirdette meg abból az alkalomból, hogy száz éve jelentek meg Albert Einsteinnek a modern fizikát megalapozó munkái. A jubileumi fénystaféta az USA-beli Princetonból kiindulva egy nap alatt "futja" körbe a világot. A szervezők reményei szerint e monstre kísérletsorozat bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe.

Április 18-án hétfőn 18 órakor a budapesti intézményben huszonnégy órás nonstop fizikai show kezdődik, amelynek  résztvevői vállalják, hogy másnap este hatig szünet és ismétlés nélkül mutatnak be látványos kísérleteket.  A Fizika Nemzetközi Éve alkalmából minden hónap utolsó szombatján meghívnak a Csodák Palotájába olyan pedagógusokat, akik új és érdekes szemléltető eszközöket, kísérleteket találtak ki diákjaik számára.

Nem kell azonban speciális alkalom a kísérletezésre, hiszen a Csodák Palotájában az érdeklődők az év minden napján érdekfeszítő előadásokon és bemutatókon ismerkedhetnek a fizika csodálatos világával.