Újabb terrorakció Libanonban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Kézigránátot dobtak ismeretlen támadók pénteken este a libanoni fővárostól északra fekvő, keresztények lakta Dúr-Sveir település bankjára - közölte a rendőrség.

A detonáció senkit sem sebesített meg, az épületben azonban kisebb károkat okozott. Dúr-Sveir hegyi üdülőfalu Bejrúttól mintegy 20 kilométerre északkeletre, keresztények lakta vidéken található.

A közel-keleti országban március 19. óta ez már az ötödik támadás a keresztények lakta térség ellen. Az előző négy - robbantásos - merényletben 3 ember meghalt, 24 másik pedig megsebesült.

A közel-keleti országban zűrzavaros állapotok uralkodnak azóta, hogy Rafík Haríri volt miniszterelnök február 14-én robbantásos merényletben életét vesztette. A Szíria-ellenes libanoni ellenzék a szomszédos Szíria és annak libanoni szövetségesei kezét látta Haríri halála mögött. A merénylet után szervezett tömeges libanoni ellenzéki tüntetések, illetve erőteljes nemzetközi nyomás hatására Szíria megkezdte katonái kivonását Libanonból. Szíria még a libanoni polgárháború elején, 1976-ban vezényelte katonáit Libanonba.