A hollandok harmada kivándorolna

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
eurohirek.hu

Egy felmérés szerint a hollandok 32 százaléka kivándorolna az országból, és csak 51 százalékuk büszke hazájára. Egy felmérés szerint a hollandok pozitívabban viszonyulnak Kínához, mint saját országukhoz.

Az amszterdami székhelyű Signicom közvélemény-kutató felmérése szerint a hollandok 33 százaléka szerint tíz év múlva Kína nagyobb hatalom lesz, mint USA és Európa együttvéve.

A felmérés eredményét értékelő holland sajtó megdöbbentőnek tartja, hogy a hollandok pozitívabban viszonyulnak Kínához, mint saját országukhoz. A megkérdezettek 46 százaléka negatívan gondolkodik Hollandiáról, Kínával kapcsolatban ez az arány csak 35 százalék.

Bár a hollandok tartanak a kínai népesség nagy létszámától és a kommunista rendszertől, szimpátiát kelt bennük a nagy ország gazdasági jövője, a kínai kultúra (külön is a gasztronómia), valamint a kínai fal.

Saját hazájukkal kapcsolatban a hollandok negatívan vélekednek a politikai fejlődésről, a multikulturális környezet következményeiről, a túlnépesedésről és a bűnözésről. Büszkék ugyanakkor a holland szabadságérzésre, nemzeti jelképeikre és a hollandiai tájakra.