Legalább harminchét halott a japán vonatbalesetben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A balesetet szenvedett szerelvény az ütközés előtt egy gépkocsival ütközhetett. A sebesültek számát kétszáznál is többre teszik a mentőalakulatok.

A mentésről tekintse meg galériánkat!
© AP
Korábban a tűzoltók egyik szóvivője arról számolt be, hogy 140 sérültet szállítottak kórházba, azonban a legfrissebb jelentések szerint ez a szám meghaladta a kétszázat. Egyelőre nem tudni, hogy hányan haltak meg az utasok közül, és hányan azok közül a járókelők közül, akik a szerencsétlenség időpontjában a vágányok közelében tartózkodtak, illetve hányan, akik abban a házban voltak, amelynek a két kisiklott kocsi nekirohant.

A személyszállító vonat nagy valószínűséggel előbb egy gépkocsival ütközött egy vasúti kereszteződésben, majd felborult, három kocsija kisiklott, ezek közül kettő egy közeli lakóépületbe csapódott. Vizsgálják a kocsi és a szerelvény karamboljának az okát is, egyelőre még nem tudnják, hogy a hét kocsiból álló szerelvény a kisiklás előtt vagy az után gázolta el az autót.

A vonatot üzemeltető vasúti társaság egyik illetékese elmondta, hogy a vonatvezető 23 éves, és mindössze 11 hónapos szakmai gyakorlat állt a háta mögött. A Kyoda japán hírügynökség tudomása szerint a fiatalember súlyosan megsebesült a szerencsétlenségben.

Egy forgalomirányító vasutas arról számolt be, hogy a vonat túlfutott azon a záróvonalon, amelynél meg kellett volna állnia. Szemtanúk pedig elmondták, hogy a szerelvény a szokásosnál gyorsabban haladt.

A mentőalakulatok megfeszített erővel folytatják munkájukat, és félő, hogy a halálos áldozatok számáról szóló adatok meg nem véglegesek.