Anglia: a "magyar" csapatoknál még nem dőlt el a kiesés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Semmi nem dőlt el a szombati fordulóban a magyar érdekeltségű angol futballcsapatok számára. Döntetlent játszott a WBA és a Crystal Palace is, még nyitott kérdés, ki marad bent.

Az angol legfelesőbb osztályban hihetetlen szoros a tabella, így a legutolsó fordulóra marad a döntés: a Southampton, a Gerát foglalkoztató West Bromwich Albion, a Norwich, illetve a Királyt és Torghellét is a keretében tudó Crystal Palace közül mely három csapat esik ki.

Szombaton csak a Norwich győzött, némi meglepetésre 1-0-ra múlta felül a Birminghamet. A Crystal Palace a 93. percben veszített két pontot, amikor egy szerencsétlen góllal egyenlített, s végzett ezzel 2-2-re a "sasoknál" vendégeskedő Southampton. Király végigjátszotta a mérkőzést, Torghelle ezúttal nem kapott helyet a cserepadon sem, a cserecsatár Ventola volt, aki sérülése miatt mindössze második bajnokiját játszott a Palace-ban, s most nem sokkal pályára lépése után gólt lőtt. A WBA bravúros, 1-1-es döntetlen ért el a Manchester United otthonában, Gera a 83. percig játszott az összecsapáson.

A Norwich győzelmével és 32 pontjával kilépett a kiesőzónából, a Southampton és a Palace egyaránt 31 ponttal állnak, de a "szentek" egyetlen gólnyi különbséggel vezetnek. A sereghajtó e pillanatban a WBA, 30 ponttal.

A döntés így az utolsó fordulóra marad s elvben még minden lehetséges. Május 15-én a Palace a Charltonhoz látogat, a Norwich a Fulhamhez, a WBA a Portsmouth-t fogadja, a Southampton pedig a Manchester Unitedet.