Tour de France: Bodrogi a harmadik helyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A belga Tom Boonen nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 2. szakaszát, melyen Bodrogi László hosszú időn át szökésben volt, s két részhajrá során 12 másodperces időjóváírást szerzett, így összetettben feljött a harmadik helyre.

Bodrogi László
© laszlo-bodrogi.com
A Challans és Les Essarts közötti 181,5 km-es etapon a Credit Agricole magyar klasszisa három társával együtt már a rajt után 15 km-rel megszökött. A kvartett legnagyobb előnye 4:10 perc volt, azaz virtuálisan Bodrogin volt az összetettben élen állónak járó sárga trikó, hiszen az első szakaszon mindössze 59 másodperc volt a hátránya a vezető amerikai David Zabriskie-vel szemben.

Az első részhajrában ugyan még nem végzett az első három között, ám a 69,5, illetve a 150 km-nél lévő sprintet már megnyerte, így kétszer hat másodperc időjóváírást szerzett, melynek köszönhetően az ötödikről a harmadik helyre lépett előre az összetettben! Bodrogit 17 km-rel a cél előtt fogta be a mezőny, de így is fantasztikus teljesítményt nyújtott, s nagyszerű formát mutatott, amellyel sporttörténelmet írt, hiszen virtuálisan viselte a sárga trikót, illetve ilyen előkelő helyen még soha nem állt magyar versenyző az összetettben.

A mezőnyhajrát Boonen nagy csatában nyerte meg Bodrogi csapattársa, a norvég Thor Hushovd, valamint az ausztrál Robbie McEwen előtt. A sárga trikót hétfőn is Zabriskie öltheti magára. A szakasz krónikájához tartozik még, hogy Jan Ullrich 5 másodperccel csökkentette hátrányát az elmúlt hat alkalommal győztes, ezúttal is legnagyobb favoritnak tartott, s jelenleg második Lance Armstronggal szemben.