Anglia: Biztonsági riadót hirdettek a lutoni repülőtéren

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Biztonsági riadót hirdettek a Londontól 50 kilométerre északra fekvő lutoni repülőtéren, a térségben légtérhasználati tilalmat is elrendeltek - közölte szerdán a BBC hírtelevízió. Luton mellett van a brit fővárost kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér egyike.

A terrorizmus elleni törvény alapján őrizetbe vett egy férfit a brit rendőrség szerdán a brit fővárostól északra fekvő lutoni repülőtéren. A rendőrség közlése szerint a férfit azelőtt tartóztatták fel, mielőtt felszállt volna a franciaországi Nimes-be tartó repülőjáratra. További részlet egyelőre nem ismeretes.

Előzőleg riadót rendeltek el Lutonban, amely a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér egyike. A bedfordshire-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy rövid időre lezárták a repteret, s az érkező gépeket is más légikikötőbe irányították. A repülőtér a már bejelentett őrizetbe vétel óta ismét üzemel.

A lutoni eseményekkel szinte egy időben a brit rendőrség lezárta a forgalom elől és részlegesen kiürítette a londoni üzleti negyed egyik főutcáját, a Fleet Streetet is, miután gyanús csomagról kaptak bejelentést. A riasztást közép-európai idő szerint délután fél kettő körül kapták, s ennek nyomán a rendőrség egy 75 méteres szakaszon lezárta a Fleet Streetet, s a környéken kiürített több üzletet és lakóházat. A lezárt utcaszakaszon két üres emeletes autóbusz is vesztegelt.

A brit sajtó egykori bástyájaként számon tartott utca 165-ös számú irodaházába a tudósító szerint védősisakban és golyóálló mellényben ment be egy rendőr, s a helyszínre érkezett egy kutyás rendőrcsapat is. Közel fél órával később a rendőrség feloldotta zárlatot és a forgalom ismét elindult a Fleet Streeten.