A román sikeredzőpáros Kínába tart

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az egyik legsikeresebb román tornaszakember, Octavian Belu és segítője, Mariana Bitang a kínai szövetséggel tárgyal.

Az edzőpáros a román női válogatott élén dolgozott, azonban jelenleg egyetlen versenyző sem tagja a keretnek, így az ezen a héten zajló melbourne-i világbajnokságtól távolmaradt az együttes.

"Semmi sincs, ami ebben a válságos helyzetben Romániában tartson. Társammal már dolgoztunk annyit, hogy tudjuk, mi a recept a sikerre. Azt az elvünket viszont nem adjuk fel, hogy továbbra is aranyéremre esélyes tanítványokat neveljünk. Kína mindig is sportági nagyhatalom volt, remek feltételekkel, kiváló adottságú sportolókkal" - mondta Belu, akinek növendékei világversenyeken több mint 250 dobogós helyet szereztek.

Belu várhatóan másfél hónap múlva  találkozik személyesen a kínai szövetség vezetőivel, és ott derül ki, pontosan mit várnak tőle és mennyi időre kötnének vele szerződést.

A tréner és segítője idén januárban lemondott, mert több román versenyzőnő beperelte őket a versenydíjazások állítólagos visszatartásával és a könyörtelen edzésmódszerek, valamint bántalmazások miatt. A páros márciusban visszatért, azonban ezt követően nem tudott csapatot építeni, mert a tornászok hol túlsúlyosak voltak, más esetben pedig nem élsportolóhoz méltóan éltek.