Halálos áldozatai is vannak a korai télnek Európában

Utolsó frissítés:

Két hajléktalan megfagyott Brüsszel központjában a váratlanul érkezett hóesésben a hét végén, Franciaországban pedig háromra emelkedett a zord tél áldozatainak száma.

Egy férfi, akit szombaton találtak meg kihűlve egy brüsszeli buszmegállóban, a kórházban vasárnap meghalt. Egy 43 éves férfi a brüsszeli Szent Katalin templom kapualjában fagyott szombaton halálra, két társát kihűléssel kórházba szállították.

A belga hatóságok hétfőn indítják be az országban élő - becslések szerint - 2000 hajléktalan megsegítésére kidolgozott programot.

A belga hatóságok küzdenek a hóesés miatt kialakult áramszünetekkel és a síkos úttestekkel, amelyeken szombaton egy ember meghalt és ketten megsérültek. Flandriában vasárnap több helyen is szünetelt az áramszolgáltatás, miután Aalst és Mechelen között a hó súlya alatt leszakadt a távvezeték.

A észak-franciaországi Calais kikötővárosban egy 49 éves férfi halálra fagyott szombaton egy kiégett garázsban, holttestét tűzoltók találták meg. Egy 38 éves férfit, aki a gépkocsijában lakott, miután a lakásából kilakoltatták, csütörtökön találták megfagyva Kelet-Franciaországban, egy 57 éves hajléktalan férfi pedig Grenoble-ban halt meg egy híd alatt.

A segélyszervezetek megpróbálnak segítséget nyújtani a fagyos calais-i utcákon lézengő, Nagy-Britanniába vágyó bevándorlók százainak.

Vasárnap este a nyugat-franciaországi Vendée régióban 500 lakás volt áram nélkül a hóesés okozta vezetékszakadások miatt.