Előrelépés Hasfelmetsző Jack azonosításában?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Egy ausztrál kutató azt állítja: meg tudja állapítani Hasfelmetsző Jack azonosságát egy általa feltalált módszerrel, nevezetesen ki tudja vonni a gyilkos DNS-ét azokból a levelekből, amelyeket neki tulajdonítanak.

Elképzelése szerint a DNS-mintát azután össze kellene hasonlítani a feltételezett sorozatgyilkos utódainak molekuláival. Utóbbiak között van híres orvos, több festő és a brit királyi család több tagja - írta az El País című spanyol napilap. A kutató szerint a levelek nagy része valószínűleg hamis, de reménykedik abban, hogy valódiak is vannak közöttük. Ezenkívül azt is tervezni, hogy Cell Track ID-nek nevezett módszerével az 1888-ban egy londoni külvárosi negyedben garázdálkodó sorozatgyilkos harmadik áldozatának hajából is tud DNS-t kivonni. A hajat egy brit magángyűjtő küldi el neki, a leveleket pedig, amelyeket az Egyesült Királyság archívumaiban őrzik, szintén rendelkezésére bocsátják.

A Hasfelmetsző Jackként ismert kéjgyilkos rövid idő alatt hat prostituáltat ölt meg a Whitechapelben, majd nyomtalanul eltűnt. Kilétére soha nem derült fény, ám számos feltételezés látott napvilágot. Voltak, akik egyenesen a rendkívüli szigorú erkölcsű Viktória királynő közvetlen környezetében keresték a tettest. A történetről számos filmes feldolgozás is született, köztük Alfred Hitchcock 1929-ben készült alkotása, A titokzatos lakó. A rettegett bűnözőt olyan hírességek keltették életre, mint Klaus Kinski, Udo Kier, John Mills és Anthony Perkins.