Völler nem emlékszik, mi történt az 1993-as BL-döntő előtt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Rudi Völler nem emlékszik rá, mi történt 1993-ban az Olympique Marseille-AC Milan labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő előtt.

"Nem tudom, mi volt az öltözőben a döntő előtt" – mondta Völler, aki jelenleg a Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen sportigazgatója, tizenhárom évvel ezelőtt azonban a marseille-iek játékosa volt. "Többször kiabáltam a csapattársaimmal és a vezetőkkel is, mert több dolog nagyon nem tetszett, de a BL-döntő előtt történtekre nem emlékszem. Rengeteg idő eltelt már azóta."

Jean-Jacques Eydelie, az Olympique Marseille volt labdarúgója azt állította a L’Equipe francia sportnapilapnak: közvetlenül az 1993-as, AC Milan elleni Bajnokok Ligája-döntő előtt őt és csapattársait egy ismeretlen szerrel beinjekciózták, amitől nagyon furcsán érezte magát a pályán. Állítása szerint Völler volt az egyetlen, aki nem engedte, hogy beadják neki a titkos szert, s kiabálva tiltakozott ellene.

Bernard Tapie, az Olympique Marseille akkori elnöke ügyvédjén keresztül máris jelezte, jogi úton fog elégtételt venni a klubot csalással vádoló játékoson, illetve a szavait közlő újságon.

Adriano Galliani, az AC Milan jelenlegi alelnöke viszont "biztos abban" hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indít az ügyben, s amennyiben bebizonyosodik, hogy a franciák tiltott szert használtak, megsemmisíti az 1993-as BL-finálé eredményét. Az

OM 1-0-ra nyert a müncheni döntőben, s ezzel az első francia csapat lett, amely elhódította a legrangosabb európai klubtrófeát.