Felfalta a bizonyítékokat a kamionsofőr

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Lenyelte a járművének mozgását rögzítő ellenőrző műszer, a tahográf több adatrögzítő korongját egy orosz kamionsofőr, akit a követési távolság be nem tartása miatt állítottak le a franciaországi Angouleme városánál.

A csendőrség által utólag bejelentett eset még vasárnap történt. Ahogy ilyenkor szokás, a munkavédelmi előírások betartását is kontrolálták és ebből a célból kérték el a kartonpapírból készült adatrögzítő korongokat. A gépkocsivezető ugyan egy szót sem tudott franciául, de azt megértette: az ellenőrök szerint a korongokon az látható, hogy vétett az előírások ellen, vagyis az engedélyezettnél többet vezetett.
   
Ekkor - ismertette a szokatlan esetet a csendőrség szóvivője - kitépte a kezükből a korongokat és a szájába gyűrte őket, egy részüket egyszerűen lenyelte, a többit pedig annyira összerágta, hogy használhatatlanná váltak, majd kiköpte őket.
   
A kamion tulajdonosának 2250 eurót (kb. 563 ezer forint) kellett leszurkolnia, hogy lehetővé tegye a sofőr számára az út folytatását. Az autóvezetőnek meg kell jelennie az angouleme-i bíróság előtt is, ahol "az ellenőrzés akadályozása" címén vonják majd felelősségre.