„Addig isszuk a zsidók vérét, amíg el nem menekülnek”

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Két öngyilkos merénylő utolsó üzenetét tartalmazó videót tett fel egy Hamász-honlap közvetlenül a terrorszervezet választási győzelme után. "Addig isszuk a zsidók vérét, amíg el nem menekülnek a muszlimok földjéről" – fenyegetőzik az egyik. Anyját dícséri a másik, aki segít fiának felvenni a robbanószerkezetet rejtő mellényt.

Az izraeli Palesztin Média Figyelő tette közzé azt a videofelvételt, amelyen Ahmed Majila és Maumin Rajab Rajab készített gyilkos akciójuk előtt - mindkettőjük 2004 decemberében robbantotta fel magát. A videót a szervezet 2006 februárban tette ki az egyik Hamász honlapra - tudósít az izraeli Haaretz. 

„Üzenetem a gyűlölt zsidóknak, mi mindenütt vadászunk rátok, ébren vagy álmotokban. Tudjuk, hogy nincs jobb a zsidó vérnél. Addig nem nyugszunk, amíg nem oltjuk szomjunkat és gyermekeink szomját véretekkel”- búcsúzott Majila.
 
A másik terrorista, Rajab sem akart lemaradni társától: „Allah nevében, elpusztítunk benneteket. Felrobbantunk benneteket. Bosszút állunk. Megtisztítjuk földünket tőletek, disznók, akik beszennyeztétek e földet. Bosszút álljunk rajtatok, majmok és disznók fiai.”

A videó végén Rajab búcsut vesz anyjától, aki segít felcsatolni a bombát. A háttérben egy dal csendül fel: "Ó, szeretett anyám, ne sírj értünk”.