A Hamász elfogadta Oroszország hivatalos meghívását

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Oroszország moszkvai tárgyalásokra invitálta a Hamászt. A meghívást a radikális palesztin mozgalom elfogadta. Eközben Izrael és az egyesült Államok a szervezet elszigetelésére törekszik.

Elfogadta az oroszországi tárgyalásokra szólító hivatalos moszkvai meghívást a Hamász - közölte a radikális palesztin mozgalom egyik vezetője ma Gázában. Halíl Abu Laila azt mondta, hogy a meghívót Háled Mesaalnak, a mozgalom politikai vezetőjének küldték, aki száműzetésben él, és hozzátette azt is,hogy a látogatás időpontját később egyeztetik.

A Hamász már korábban bejelentette, hogy elfogadja a meghívást, amellyel Moszkva valóságos kihívást intézett Izraellel és az Egyesült Államokkal szemben. Utóbbiak éppen azon fáradoznak, hogy elszigeteljék a palesztin választásokon győztes mozgalmat, amennyiben nem mond le az erőszakról, és nem ismeri el a zsidó állam jogát a létezésre.

Moszkvában még február vége előtt számítanak a Hamász küldöttségének látogatására – közölte Alekszandr Kalugin, az orosz külügyminiszter közel-keleti rendezéssel foglalkozó különmegbízottja. A moszkvai tárgyalásokra szóló meghívást Vlagyimir Putyin elnök jelentette be február 9-én Madridban, ottani hivatalos látogatása alkalmával.