Megtalálták Irakban Tom Fox amerikai túsz holttestét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megtalálták Tom Fox amerikai túsz holttestét Irakban - közölte a washingtoni külügyminisztérium szóvivője. Az 54 éves Tom Foxot, a Keresztény Béketeremtő Csoportok nevű humanitárius hálózat munkatársát három társával együtt rabolták el tavaly november 26-án Irakban.

Iraki rendőrök csütörtökön Bagdad  nyugati részén találták meg, majd át is adták a holttestet az amerikai hadseregnek. Az iraki rendőrség közlése szerint Foxot megkínozták, kezét megkötözték, majd mellkasába és fejébe golyókat
eresztettek gyilkosai. Tetemét műanyag zsákba burkolták és két iskola közé, egy illegális szemétlerakóba hajították ki a tettesek.
   
Az FBI megerősítette, hogy a holttest Tom Foxé - közölte újságírókkal Noel Clay amerikai külügyi szóvivő. A másik három túsz sorsáról a tárcának nincs értesülése. Az ügyben az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége folytatja a vizsgálatot - tette hozzá.
    
A virginai származású Tom Fox kétgyermekes családapa volt. Az 54 éves amerikai férfit, valamint két kanadai állampolgárt, a 41 éves James Loneyt és a 32 éves Harmeet Singh Soodent, valamint a 74 éves brit Norman Kembert a magát az Igazság Kardjainak Brigádjaként emlegető, korábban ismeretlen iraki csoport rabolta el .
   
Március 7-én az al-Dzsazíra arab nyelvű hírtelevízió egy február 28-i keltezésű videofelvételt sugárzott, amelyen csak a két kanadai és a brit segélymunkás volt látható. A túszok kérték kormányukat, szabadítsa ki őket.