Sanghaj egyik legexkluzívabb szállodájában, a Hotel Hiltonban megkezdődött kedden a Magyar Gasztronómiai Hét. Az eseménynek külön rangot ad, hogy részben egybeesik a kínai városban csütörtökön kezdődő World Travel Fair” turisztikai kiállítással.
A Magyar Gasztronómai Hetet Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke, valamint Hajba Tamás sanghaji főkonzul nyitotta meg, és az idegenforgalmi szakma nagyszámú képviselője fogadás keretében kóstolhatta meg a világhírű magyar borokat és egyéb hungarikumokat. A szállodában a gasztronómiai hét minden napján folklór-műsorral, élő magyar zenével és a magyar konyha ételspecialitásaival várják a látogatókat, akik fotókiállításon ismerhetik meg a magyar főváros nevezetességeit.
A rendezvények helyszíne szerdán rendhagyó borkóstolónak ad otthont, erre a magyar borok vásárlásában és a kínai piacon való terítésében érdekelt mintegy félszáz cég kapott meghívást. A Magyar Hét kapcsán úgynevezett főkonzuli ebédet” is rendeznek, amelyen a vendéglátó Magyarország lesz, a meghívottak pedig a Sanghajban diplomáciai szolgálatot teljesítő magas rangú tisztségviselők.