Ügyészi vizsgálat: természetes halállal halt meg Milosevics

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Holland főügyészség szerint természetes halállal halt meg Slobodan Milosevics. A vizsgálat szerint semmi jele annak, hogy a halált bűntény okozta volna.

Természetes halállal halt meg Szlobodan Milosevics néhai szerb és jugoszláv elnök - közölte szerdán a holland főügyészség, amely felügyelte a halál pontos okát megállapítani hivatott vizsgálatot.

A tájékoztatás szerint a holland főügyészség megállapította, nincs semmi jele annak, hogy a politikus halálát bűntény, például mérgezés okozta volna.

Milosevicset március 11-én találták holtan a hágai Nemzetközi Törvényszék scheveningeni börtönében lévő cellájában, ágyában. Az első halottkémi vizsgálatok megállapítása szerint szívroham végzett vele.

A volt államfőt háborús bűnökkel, emberiesség elleni bűncselekményekkel, valamint népirtással vádolta a hágai Nemzetközi Törvényszék a horvátországi és boszniai (1991-1995), valamint a koszovói (1998-1999) háborúban játszott szerepéért.

Milosevics pere 2002. február 12-én kezdődött, és egészségi állapota miatt sokszor megszakították a bírósági eljárást. A néhai szerb és jugoszláv elnök gyakori fejfájással, krónikus szívpanaszokkal és magas vérnyomással küszködött.