Elkapkodták a Playboy ruhás változatát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Elkapkodták a vásárlók délutánra a Playboy pénteken első ízben megjelent indonéziai kiadását, noha nem szerepelnek benne ruhátlan nők, ám a szélsőségesek így is hadjáratot indítottak ellene.

Sör hab nélkül, kakaótlan csokoládé, csókmentes szerelem. A sort hosszan lehetne folytatni, de a meztelen nők nélküli Playboy mindenképpen kiemelt helyen szerepel az önellentmondások listáján, s azért csak alsóneműs hölgyek láthatók az indonéziai kiadásban, hogy a kiadó ne sértse a szigorú iszlám erkölcsöket.

A szélsőségesek azonban nem értékelték a gesztust: Tubagusz Muhamad Szidik, az Iszlám Védelem Frontja elnevezésű szervezet szóvivője máris a lap azonnali betiltását követelte azzal, hogy a Playboy neve egyet jelent az erkölcsi hanyatlással, és megjelenése minden eddiginél indokoltabbá teszi a parlament előtt lévő pornográfia-ellenes törvénytervezet elfogadását.A tervezetet bírálják különféle nőszövetségek, turisztikai szakemberek, művészeti szervezetek és a  sajtóorgánumok.

Az Indonéziában már évek óta megjelenő szintén "fehérneműs" férfimagazinok eddig nem váltottak ki olyan heves tiltakozást, mint a Playboy. Az amerikai és európai kiadványoknál jóval szemérmesebb újságok mellett a férfiak egyébként az országban szinte bárhol hozzájuthatnak az illegális, "keményebb" képeket tartalmazó kiadványokhoz. Ázsiában eddig - Japán kivételével - nem jelent meg a férfimagazin.