Új amerikai nagykövet érkezik ősszel Budapestre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új amerikai nagykövet érkezik az ősszel Budapestre - értesült az MTI diplomáciai forrásokból.

Az Egyesült Államok új nagykövetének washingtoni források szerint April Foley-t, az Export-Import Bank első alelnök asszonyát választották ki és már kérték a magyar féltől az előzetes jóváhagyást. April Foley lesz George Bush elnöksége alatt az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének a legújabb vezetője Nancy Goodman Brinker volt és George Herbert Walker jelenlegi nagykövet után. A 78 éves Walker nagykövet, az elnök rokona, 2003 októberétől tölti be a nagyköveti tisztséget. Elődje, Nancy Goodman Brinker, az elnök családjának a barátja  két évet töltött Magyarországon.

April Foley Ohio államban született (Avon Lake), a Smith College hallgatójaként pszichológiát tanult, majd a Harvard Business School közgazdasági egyetemen vállalatirányításból szerzett diplomát. A Harvardon került személyes ismertségbe és barátságba a mostani elnökkel. A The Washington Post 1999. július 28-i számának George Bushról szóló cikke megemlíti, hogy egy rövid ideig együtt is jártak, és barátságuk később is megmaradt.

April Foley a PEPSICO cég, később pedig a Reader's Digest Association stratégiai igazgatója volt. Dolgozott a világ vezető gyógyszergyártójánál, a Pfizer cégnél is. Bush elnök 2003 novemberében nevezte ki az Export-Import Bank igazgatótanácsának első alelnökévé.