Capello szerint nem olyan súlyos a futballbotrány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fabio Capello, a Juventus vezetőedzője szerint a fogadási botrány kapcsán indított vizsgálatok célja a klub lejáratása.

"Igazgatónk, Luciano Moggi nem bűnöző. Elképzelhető, hogy hibázott, de olyan súlyos vétséget nem követett el, mint amit állítanak róla" - nyilatkozta Capello a La Gazzetta dello Sport című lapnak. "Nem tudom elképzelni, hogy kizárják a csapatot az élvonalból, legrosszabb esetben büntetőpontokkal kell kezdenünk a következő szezont."
 
A tréner elismerte, hogy megkeresték a Real Madrid vezetői, de azt mondta: az olasz élvonalban, és továbbra is a Juventus kispadján képzeli el jövőjét. Arról nem nyilatkozott, hogyan dönt, ha a torinói klubot kizárják az első osztályból.
 
Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. A Juve mellett érintett az AC Milan, az Internazionale, az SS Lazio és a Fiorentina, illetve több tucat játékos és bíró is.

A kulcsfigura Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.
 
A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, Carraro lemondott, és nem működhet közre a németországi vb-n Massimo de Santis FIFA-játékvezető.