Beckenbauer nem csúszik be Platininek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Franz Beckenbauer nem pályázik az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöki posztjára. "Biztos, hogy nem leszek jelölt" - nyilatkozta a Tagesspiegel című lapnak.

A július 9-én zárult németországi vb szervezőbizottságának vezetője, aki játékosként és szakvezetőként is volt világbajnok, korábban többször jelezte, csak akkor száll versenybe, ha a jelenlegi elnök, Lennart Johansson nem kandidál újra. Márpedig az európai szövetséget 1990 óta irányító, 76 éves a svéd sportdiplomata július 11-én bejelentette, meg kívánja hosszabbítani mandátumát.

Beckenbauer az újságnak azt mondta, továbbra is úgy véli, hogy Johansson a jó megoldás az európai futball problémáinak a megoldására. A jelenlegi vezető egyetlen "kihívója" Michel Platini, a franciák futball-legendája lesz. Az 51 éves egykori klasszis jelenleg a végrehajtó bizottság tagjaként tevékenykedik, korábban társelnöke volt az 1998-as franciaországi világbajnokság szervezőbizottságának. Az UEFA tisztújító kongresszusát január 25-én és 26-án rendezik Düsseldorfban.