Célzott akciók Hezbollah-katonák ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Egy izraeli kommandó Hezbollah-harcosokat ölt meg és rabolt el szerdára virradóra a kelet-libanoni Baalbek ellen indított támadásában. Eközben a Gázai övezetből indított rakéta csapódott be szerdán Askelón dél-izraeli városban.

Az izraeli hadsereg ezzel a közléssel megerősítette a libanoni biztonsági és rendőri források korábbi jelentését, hogy a városban izraeli katonák összecsaptak a síita szervezet fegyvereseivel.
 
Izraeli közlés szerint a katonák akciójuk befejeztével sértetlenül visszatértek támaszpontjukra.
 
Libanoni biztonsági források szerint a katonák legkevesebb három Hezbollah-tagot hurcoltak magukkal izraeli területre. Mind a három fogoly személyazonosságát megadták.
 
A libanoni hatóságok arról is beszámoltak, hogy legalább tíz polgári lakos életét vesztette a támadásban. Mint az öt áldozat egyugyanazon család tagja volt. A katonák házakat is leromboltak Baalbekben - fűzték hozzá a biztonsági illetékesek. 
 
Eközben izraeli vadászbombázók Libanon északi területén, közel a szíriai határhoz két hidat megsemmisítettek.

A Gázai övezetből indított rakéta csapódott be szerdán Askelón dél-izraeli városban, és repeszei megsebesített egy embert, de a mentők közlése szerint ez nem végleges szám.
 
A sebesült állapotáról egyelőre nem lehet tudni semmit a Vörös Dávid-csillag izraeli mentőszervezet szóvivője szerint.
 
Palesztin fegyveresek gyakran támadják házi készítésű rakétáikkal az elérhető távolságban lévő, 120 ezer lakosú izraeli várost, de más településeket is. Július elején egy rakéta egy iskola területén csapódott be, de áldozatot nem követelt. Ekkor az izraeli légierő intenzívebb támadásokba kezdett az övezetben annak az offenzívának a keretében, amelyet már június 25-én elkezdett az izraeli hadsereg egy katona elrablása miatt.