Marion Jones EPO-val doppingolt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Marion Jones amerikai sztáratléta edzőjén keresztül hozta nyilvánosságra, hogy a tiltott szerek közé tartozó eritropoetint (EPO) találtak szervezetében a júniusi országos bajnokságon.

Steve Riddick elmondta, amikor meghallotta a hírt, először nevetni kezdett, ám a 30 éves versenyző közölte: komolyan beszél.

"Megesküszöm az életemre, hogy Marion sohasem szedett EPO-t! Biztos vagyok benne, hogy a B próba igazolja, nem doppingolt" - fogalmazott Riddick.

A 2000-es sydneyi olimpián három aranyérmet begyűjtő Jones ezt megelőzően soha sem akadt fenn doppingvizsgálaton - csak éppen gyakran gyanúsították -, így ha beigazolódik bűnössége, kétéves eltiltásra számíthat. A kiválóság pénteken váratlanul hazarepült az Egyesült Államokba, noha nevezett az aznap esti zürichi Golden League-viadalra.

Jones 2003-ban belekeveredett a THG-botrányba, ráadásul korábban ő is dolgozott együtt Trevor Grahammel, az áprilisban pozitív mintát adott olimpiai és világbajnok Justin Gatlin edzőjével. Férje, a volt világcsúcstartó Tim Montgomery tavaly fejezte be pályafutását doppingeltiltás miatt. Az amerikai vágtázó májusban egyéves szünet után tért vissza.