Talmácsi Gábor harmadik lett Brnóban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Talmácsi Gábor a harmadik lett a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság 12., csehországi futamán, vasárnap Brnóban.

A viadalt a pontversenyben éllovas spanyol Alvaro Bautista nyerte, a finn Mika Kallio lett a második. Tóth Imre, a nyolcadliteres géposztály másik magyarja a 20. helyen végzett.

Gond nélkül elstartolt a mezőny, Talmácsi óriási bravúrral a kilencedikről feljött az ötödik helyre, míg az élen Bautista, mögötte pedig a hazai közönségkedvenc Lukas Pesek robogott.

Az 5. körben egy ötös boly meglépett, az olasz Matta Pasini, mögötte Kallio, aztán Bautista, majd Pesek és végül Talmácsi száguldott. Előnyük a "karavánnal" szemben közel kétszáz méter volt.

Féltávnál változatlan volt a helyzet, annyi különbséggel, hogy Bautista került az élre Pasini pedig a második volt. Az élcsoport és az üldözők között tovább nőtt a különbség, Talmácsi pedig remekül tartotta ötödik helyét.

Öt körrel a vége előtt Talmácsi megelőzte Pasinit és már a negyedik helyen repesztett, míg az első helyen Bautista, mögötte pedig Kallio robogott. A hajrában óriási csata alakult ki a pontversenyben éllovas spanyol és a második finn között. Kallio mindent elkövetett, hogy az élre kerüljön, Bautista azonban rendre résen volt és kivédte a kísérleteket. Talmácsi pedig az utolsó kanyarban berobbant a harmadik helyre, és óriási bravúrral idei legjobb eredményét sikerült kiharcolnia.

"Nagyszerű, csodálatos verseny volt!" - nyilatkozta a magyar motoros, aki harmadik helyének köszönhetően a kilencedikről a nyolcadik helyre jött fel a vb-pontversenyben. "Azt hiszem, jót tett nekem és a csapatnak is a közel egyhónapos pihenés. A futam kemény volt, és határtalanul örülök annak, hogy végre kijött a lépés, és dobogós helyet sikerült szereznem. Életem egyik legnagyszerűbb napja a mai, hiszen tudomásom szerint legalább húszezer magyar jött ki Brnóba, hogy megnézzék a versenyt és szurkoljanak nekem. Boldog vagyok, hogy örömet okozhattam nekik és köszönöm, hogy kitartottak mellettem. Még öt futam van hátra, és remélem, újabb sikereket könyvelhetek el."