Kamerával figyelnék a prostituáltakat Rómában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Tv-kamerákat állíttat fel Walter Veltroni, Róma főpolgármestere az olasz főváros azon kerületeiben, amelyeket a legjobban sújt a prostitúció.

Tette ezt azután, hogy az érintett városrészek sokszor követelték már a rendcsinálást és meghalt egy fiatal abban a közlekedési balesetben, amelyet a lányokra váró kliensek autóinak kettős sora okozott - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

 Figyelmeztető táblákkal, a rendőrség fokozott jelenlétével és a közlekedési szabályok megsértését, ugyanakkor "a prostitúció alakulását is figyelemmel kísérő" tv-kamerák rendszerbe állításával reméli a város, ha nem is teljesen megoldani, de enyhíteni a problémát.

"Elég volt azokból, akik gyerekekkel lépnek kapcsolatba. Soknak még a játék baba is a kezében van, amikor kiállnak az utca szélére" - mondta főpolgármester. A többségükben Keletről származó prostituáltak között nagyon sok a 16 éves. Veltroni hangsúlyozta, hogy aki kiskorút használ fel szexuális célokra, az súlyos bűncselekményt követ el, amiért felelnie kell.

A kamerák felállításához azonban a városnak előbb egyeztetnie kell a személyiségi jogokat védő testülettel olyan kérdések tisztázásában, mint hogy kinek lesz hozzáférése a felvett anyaghoz, ki őrzi ezeket, mennyi ideig és hogy a tv-kamerák száma arányos lesz-e a leküzdendő jelenséggel. Azt azonban a testület már előre kimondta: az autó belsejét és a rendszámot csak akkor lehet fényképezni, ha "ez feltétlenül szükséges".