A jövő csapata a múltat idézte a szlovének ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Vincze Szabolcs

Kikapott a magyar labdarúgó válogatott Zalaegerszegen Szlovénia nemzeti csapatától egy unalmas, színvonal alatti mérkőzésen. Bár sok volt a hiányzó mindkét oldalon, ez nem adhat magyarázatot a látottakra.

Elsőre úgy tűnik, mintha futballoznának
© MTI
Vérszegény mérkőzést játszott egymással tegnap este a két tartalékos gárda Zalaegerszegen, ami sajnos távolról sem emlékeztetett komoly, nemzetközi összecsapásra. A magyar csapat pocsékul, elképzelés nélkül játszott, a gólt pedig olyan gyermeteg védelmi hiba előzte meg, amely után még a grundokon is fejükhöz kapnak a játékostársak.

Fél órának kellett eltelnie, mire egyáltalán meg tudta közelíteni a vendégkaput a magyar különítmény, és hetvennégy unalmas percet kellett várni az első valamire való hazai lövésre.

Elismerésre méltó ugyan, hogy Várhidi Péter igyekszik a fiatalokra építeni a válogatottat, és az is, hogy gyakorlatilag minden felállást kipróbált a meccsen, ugyanakkor semmit sem lehetett látni abból, ami a jövőbe mutatna. Mindezt egy olyan ellenfél ellen, amely szintén erősen tartalékos volt.

"A mai magyar futball Gera és Hajnal nélkül nehezen létezik, nemzetközi szinten kellenek olyan játékosok, akikben van erő. Most ez nem volt meg mindenkiben" – nyilatkozta a mérkőzés után Várhidi Péter. - "Fél óra után lehetett érezni, hogy messze vagyunk a támadójátéktól. A második félidőben muszáj volt kockáztatni, gyakorlatilag négy csatárral játszottunk. Egyszerűen ma nem volt minőségi a játékunk.”

Egyedül Huszti Szabolcs próbált futballozni, más kérdés, hogy társak nélkül nem volt esélye színt vinni a magyar válogatott játékába. Tőzsér Dániel  játéka nem váltotta be a kapitány hozzá fűzött reményeit. Szinte csak a hajszíne miatt lehetett időnként észre venni a pályán, és a gól előtti reakciója sem emlékezetett profi futballistára. Ahelyett, hogy lóhalálában rohant volna vissza menteni, ami menthető, elegánsan felemelte mindkét kezét, és ezzel részéről elintézettnek tekintette az ügyet.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG-SZLOVÉNIA 0-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 6000 néző, v.: Stefan Messner (osztrák)
MAGYARORSZÁG: Fülöp - Szélesi, Tímár, Juhász, Vanczák - Zsidai (Tisza 38.), Vass (Csizmadia 80.), Tőzsér (Vadócz 74.) - Buzsáky (Ferenczi a szünetben), Huszti - Priskin (Orosz 63.) Szövetségi kapitány: Várhidi Péter
SZLOVÉNIA: Handanovic - Brecsko (Ilic 70.), Jokic, Mörec, Suler - Kirm (Matic 89.), Stevanovic, Sisic, Zlogar - Birsa (Jukan 53.), Novakovic (Dedic 77.) Szövetségi kapitány: Matjaz Kek
Gólszerző: Sisic (59.)Hozzászólások