Vírus a Wikipédián látható hirdetés

2012. május 18., péntek, 07:20 • Utolsó frissítés: 2012. május 18., péntek, 08:11
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Aki hirdetést lát a Wikipédián, az jobban teszi, ha átvizsgálja rendszerét, a jelenség ugyanis valószínűsíti, hogy a számítógép vírusos.

A Wikipédia nem jelenít meg hirdetéseket, kizárólag saját fenntartására vonatkozó felhívások jelennek meg rajta, általában az év végén, illetve itthon az adóbevallás leadását megelőző hetekben. Ha valaki más, kereskedelmi jellegű reklámot lát az oldalon, az saját, megfertőződött számítógépét okolhatja érte.
A webes enciklopédia szerint a rosszindulatú szoftver legtöbbször a Google Chrome bővítményeként települ fel a gépre. Eltávolításához az böngésző jobb felső sarokban található csavarkulcs menü “Eszközök” pontjában kell kiválasztani a bővítményeket, majd itt törölni az “I want this” bővítményt.

Nincsenek teljes biztonságban a többi böngésző használói sem, a Chrome mellett a Firefox és az Internet Explorer felhasználóitól is érkeztek már hasonló jelzések. A legbiztosabbb megoldás az ismert vírusvédelmi szoftverek adatbázisának frissítése, majd egy ellenőrzés futtatása - bár mostanában ennek is meglehetnek a veszélyei.


Vírus a Wikipédián látható hirdetés
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

András Molnár: „260 pénzért már elég komoly laptopot kapok, vagy egy közöepes telefont...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One


L4z4: „Aki ennyiért megveszi, az vagy milliomos és hülye, vagy csak hülye de...” » A fémmobil újra támad: teszten az új HTC One


Kiss Bendegúz: „hol kell le tölteni?” » A legjobb videoszerkesztők, amelyek egy fillérbe sem kerülnek

Ezek az Apple-termékek várhatók még az idén

Ezek az Apple-termékek várhatók még az idén

Az Apple-nél nagy titoktartás övezi a piacra készülő termékeket, a piaci elemzők viszont időnként meglepően pontos jóslatot adnak ezekről.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X