szerző:
hvg.hu

Mindent megtesz azért, hogy a dolgozói számára a rendkívüli hőségben elviselhetőbb legyen a munkavégzés – állítja a BKV. Például engedi, hogy a nők ne kössenek kendőt, a férfiak pedig nyakkendőt.

Ahogy korábban megírtuk, az egyik szakszervezet rendkívüli intézkedéseket vár a BKV-tól és a Volántól a szokatlan hőségben. Például a menetrend időszakos felfüggesztését, vagy az első ajtós felszállási rendszer átmeneti szüneteltetését. Úgy vélik, ettől jobb lenne a sofőrök komfortérzete. Jelenleg ugyanis  egyes járatokon embertelen körülmények között kell dolgozniuk, bizonyos végállomásokon ugyanis nincs szociális helyiség, így  a tűző napon álló buszban ülve kell várakozniuk a következő fordulójukra.

A BKV a felszólításra válaszul kiadott közleményében most azt írta, az elmúlt évek során kiemelt figyelmet fordítottunk a munkakörülmények javítására, ezen belül a végállomási tartózkodók csaknem teljes körű klimatizálására. A tartózkodókban hűtött italt biztosítunk járművezetőink számára, ezen felül a palackos ásványvíz és citromlé kiosztása is folyamatos. 

Emellett "hőleváltási" rendszerrel végzik a dolgozók ellátását, illetve szükség esetén leváltását. Ez azt jelenti, hogy a hőségriasztás ideje alatt a sofőrök részére biztosítják a félreállás, leváltás lehetőségét. 

Sőt – írják – azt is lehetővé tették, hogy nyáron a dolgozók könnyített formaruhát viseljenek. Ez annyit tesz, hogy a nőknek a kendő, a férfiaknak pedig a nyakkendő viselése nem kötelező, illetve bermuda nadrágban mehetnek dolgozni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!