szerző:
hvg.hu

A Volkswagen-konszern magyarországi importőre kiadott egy közleményt, amelyben ismertetik márkánként a dízelbotrányban érintett autók számát.

Az érintett ügyfeleket hamarosan értesítik, hogy utólagos beavatkozással, hogyan lesz a járművük károsanyag-kibocsátási jellemzője a megfelelő szintre hozva – írták a közleményben.

Ami a magyarországi adatokat illeti, egy belső elemzés a gyártási darabszámok, valamint az importőr és a szerződött márkakereskedések értékesítési adatai alapján megállapította, hogy körülbelül 35 283 darab magyarországi jármű esetében lesz szükséges a szervizműveletet elvégezni. Ezek, a meghatározott évjáratba és modellcsaládba tartozó járművek vannak az EA 189 típusú dízelmotorral felszerelve.

Az érintett magyarországi járművek márkák szerinti megoszlása:

Volkswagen személyautó: 12 427

Audi:  6 014

ŠKODA: 11 964

SEAT:  535

Volkswagen haszonjármű: 4 343

Műszaki szempontból mindegyik jármű biztonságos és üzemképes – hangsúlyozta a közlemény.

Mint ismert a VW (és több márkája az Audi, Skoda, Seat) azt követően került kellemetlen helyzetbe, hogy kiderült 11 millió autójukba raktak az elmúlt években olyan szoftvert, amely képes kijátszani a környezetvédelmi méréseket. A Volkswagen 5 millió autójával, az Audi 2,1 millió kocsival, a Seat 700 ezer, míg a Skoda 1,2 millió autóját lesz kénytelen visszahívni várhatóan a botrány miatt.

A Volkswagen-botránnyal kapcsolatos további friss információkért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!