Balla István-Németh Róbert Kult

Szörényi Levente: Azt kérték, Bródyt ne vigyük Aczélhoz

Már a 70-es években úgy látta, a popzene egy idő után fejlődésképtelenné válik, és a fiatalok inkább a politikában fogják kiélni magukat – állítja Szörényi Levente, aki most a február 16-i Fonográf-koncertre készül. Hogy lehet állandóan búcsúzni a színpadtól? Mit mondott Aczél György az István, a királyról? Mi a baj a kormány Brüsszel-ellenes plakátjaival? Interjú.

Szentgyörgyi Rita Kult

"Magyarország ott tart, hogy Soros György fotójával riogatja az embereket"

A diszkriminációtól az elfogadásig, a bevándorlókkal szembeni elutasítás társadalmi közegét vizsgálja Fassbinder A félelem megeszi a lelket című filmjének színpadi változata. Ali, a marokkói vendégmunkás szerepében az Erdélyből áttelepült színészt, Bányai Kelemen Barnát láthatjuk, aki most találkozásról, figyelő játékról, kisemberekről beszél.

Czeglédi Fanni Kult

Hevér Gábor: "Ez a szakma idegrendszer kérdése"

Folyamatosan az Átrium és a Vígszínház között ingázik, emellett rengeteget szinkronizál. Állandóan próbál mások fejével gondolkodni. Bár hasít a magyar filmgyártás, őt alig látjuk a vásznon. Elmesélte, miért.

Kiss-Kuntler Árpád Nagyítás

Akikért a hegedűs zenéje szól - a háztetőről

Akik direkt aktuálpolitikai "kiszólásokat" reméltek az Alföldi Róbert rendezte Hegedűs a háztetőn darabtól, azok csalódtak. A vasárnap a Papp László Sportarénában bemutatott darabban talán egy ilyen volt, hogy tudniillik, ha egy lányból mészárosné lesz, ő bizony nem fog éhezni (értik: mészárosné!). Ettől azonban az előadás nem lett szegényebb, sőt. A kiválót alakító Stohl András főszereplésével, remek színpadi megoldásokkal, és egy kőkemény zárójelenettel úgy tárul fel előttünk az üldözöttek, az otthonukat elhagyni kényszerülők drámája, hogy ehhez nem kell összekacsintás, se demonstratív húzás. A végső taps előtti csönd önmagáért beszélt.

hvg.hu Kult

Bánfalvi Eszter: Elmegyek a haldoklók mellett

Nem is volt kérdés, hogy elvállalja a Budapest Pride háziasszonyának szerepét a civil ügyeket is felvállaló színésznő, aki úgy érzi, luxuskörülmények között él az ország nagy többségéhez képest.

hvg.hu Kult

Stohl András: „Milyen világ ez már?!”

A színész legszívesebben ordítana a közélet állapota miatt, de nem mer, s emiatt saját magával is rosszban van. Vidéki városokban letiltották az olyan cikkeket, amiben Alföldi Róbert szerepel.

Déri Zsolt Kult

„A hetero fiúkkal való flörtölésben különösen jó vagyok”

Carrie Fischerről és Robbie Williamsről, a sztárproducer Mark Ronsonról, Donald Trumpról és a jelen kor Amerikájáról, őrült éveiről és élete első operájáról is beszél a modern popzene egyik legnagyobb tehetsége, Rufus Wainwright a hvg.hu-nak adott budapesti interjújában.

MTI Kult

Alföldi az Átriumban rendez új darabot

Alföldi Rainer Werner Fassbinder A félelem megeszi a lelket című filmjét viszi színpadra, de Horgas Ádám, valamint Bodó Viktor is készül egy-egy darabbal az Átriumban.

1 2 3 4 5 6 7
17

A címlapról ajánljuk