MTI Világ

Álnéven Ricco: azonosították a burgaszi robbantó társát

Azonosították az izraeli turisták ellen a burgaszi repülőtéren tavaly júliusban elkövetett merénylet elkövetőjének egyik tettestársát - jelentette be csütörtökön Sztanelija Karadzsova, a bulgáriai üdülőhely rendőrségi nyomozó osztályának vezetője.

MTI Világ

Burgaszi merénylet: Izraelnek biztos infója van a Hezbollah részvételéről

Az izraeli kormány "megkérdőjelezhetetlen" hírszerzési információval rendelkezik arról, hogy az Irán által támogatott militáns libanoni szervezet, a Hezbollah áll az izraeli turisták ellen Burgaszban elkövetett merénylet mögött - jelentette ki vasárnap a CBS amerikai televíziónak nyilatkozva Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

MTI/AFP Világ

Magányos volt a burgaszi merénylő

A burgaszi öngyilkos merénylet elkövetőjén elvégzett boncolás eredménye megerősíti azt a feltételezést, hogy az illetőnek volt egy tettestársa - hangzott el vasárnap a bolgár televízióban.

MTI Világ

Három kiló trotilt használt a burgaszi robbantó

Három kilogramm trotil robbanószert használt szerdán Burgaszban az izraeli turistákat megtámadó öngyilkos merénylő - közölte Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter a BNT közszolgálati televízióval pénteken.

MTI Világ

Burgaszi merénylet: hazavitték a holttesteket Izraelbe

Helyi idő szerint péntek hajnalban megérkezett Izraelbe a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre az a repülőgép, amely a szerdai burgaszi öngyilkos merénylet öt izraeli áldozatának holttestét szállította haza Bulgáriából.

MTI Világ

Csak találgatják, ki robbantott Bulgáriában

Ellentmondásos hírek láttak napvilágot a burgaszi merénylet elkövetőjéről csütörtök este. Az egyik bolgár hírportál értesülése szerint egy svéd útlevéllel rendelkező, 33 éves, algériai-finn származású férfi, Mehdi Muhammed Ghezali követhette el a merényletet. A Háárec című izraeli lap azt írta, hogy a szófiai média a bolgár belügyminiszterre hivatkozva nevezte meg Ghezalit. Egy másik izraeli lap viszont azt közölte, hogy bolgár és svéd illetékesek cáfolták a portál hírét.

MTI Világ

Burgaszi merénylet: 31 izraeli van a sebesültek között

Az izraeli külügyminisztérium megerősítette csütörtök reggel, hogy a burgaszi merényletben megsebesült 32 emberből legalább 31 izraeli állampolgár, és utóbbiak közül háromnak az állapota súlyos. Csütörtök reggel nyolcra emelkedett a merénylet összes halálos áldozatának a száma, közülük hatan izraeliek.

hvg.hu Tech

Kicsit sugárzik a Fekete-tenger egyik rövid partszakasza Bulgáriában

A normálisnál kétszer nagyobb a radioaktív sugárzás szintje egy bolgár tengerparti szakaszon. A Burgasztól délre, Szozopoltól északra lévő Csernomorec településéhez közeli partszakaszon, a Vromoszon mértek magasabb sugárzási szintet a szakértők - írja a novinite.com angol nyelvű bolgár híroldal.

1 2
A címlapról ajánljuk