hvg.hu Itthon

Vanessza gyógyulni akar: járni tanítják a Bulgáriában megsérült szegedi lányt

Újabb jó hírek érkeztek arról a szegedi lányról, aki Bulgáriában szenvedett nyáron súlyos autóbalesetet, és csak hosszas huzavona után tudták hazahozni onnan. Először Szegeden kezelték, hétfő óta pedig Budapesten, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben ápolják. Sok munka vár még rá, de a jelek szerint eddig minden jól halad.

MTI Világ

Álnéven Ricco: azonosították a burgaszi robbantó társát

Azonosították az izraeli turisták ellen a burgaszi repülőtéren tavaly júliusban elkövetett merénylet elkövetőjének egyik tettestársát - jelentette be csütörtökön Sztanelija Karadzsova, a bulgáriai üdülőhely rendőrségi nyomozó osztályának vezetője.

MTI Világ

Burgaszi merénylet: Izraelnek biztos infója van a Hezbollah részvételéről

Az izraeli kormány "megkérdőjelezhetetlen" hírszerzési információval rendelkezik arról, hogy az Irán által támogatott militáns libanoni szervezet, a Hezbollah áll az izraeli turisták ellen Burgaszban elkövetett merénylet mögött - jelentette ki vasárnap a CBS amerikai televíziónak nyilatkozva Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

MTI/AFP Világ

Magányos volt a burgaszi merénylő

A burgaszi öngyilkos merénylet elkövetőjén elvégzett boncolás eredménye megerősíti azt a feltételezést, hogy az illetőnek volt egy tettestársa - hangzott el vasárnap a bolgár televízióban.

MTI Világ

Három kiló trotilt használt a burgaszi robbantó

Három kilogramm trotil robbanószert használt szerdán Burgaszban az izraeli turistákat megtámadó öngyilkos merénylő - közölte Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter a BNT közszolgálati televízióval pénteken.

MTI Világ

Burgaszi merénylet: hazavitték a holttesteket Izraelbe

Helyi idő szerint péntek hajnalban megérkezett Izraelbe a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre az a repülőgép, amely a szerdai burgaszi öngyilkos merénylet öt izraeli áldozatának holttestét szállította haza Bulgáriából.

MTI Világ

Csak találgatják, ki robbantott Bulgáriában

Ellentmondásos hírek láttak napvilágot a burgaszi merénylet elkövetőjéről csütörtök este. Az egyik bolgár hírportál értesülése szerint egy svéd útlevéllel rendelkező, 33 éves, algériai-finn származású férfi, Mehdi Muhammed Ghezali követhette el a merényletet. A Háárec című izraeli lap azt írta, hogy a szófiai média a bolgár belügyminiszterre hivatkozva nevezte meg Ghezalit. Egy másik izraeli lap viszont azt közölte, hogy bolgár és svéd illetékesek cáfolták a portál hírét.

MTI Világ

Burgaszi merénylet: 31 izraeli van a sebesültek között

Az izraeli külügyminisztérium megerősítette csütörtök reggel, hogy a burgaszi merényletben megsebesült 32 emberből legalább 31 izraeli állampolgár, és utóbbiak közül háromnak az állapota súlyos. Csütörtök reggel nyolcra emelkedett a merénylet összes halálos áldozatának a száma, közülük hatan izraeliek.

1 2

A címlapról ajánljuk