hvg.hu Világ

Lefagyott a szaúdi király, amikor megállt alatta az arany mozgólépcsője – videó

Kisebb közjátékot kénytelen volt elszenvedni Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi király, amikor csütörtöki, oroszországi látogatásán kiszállt a repülőgépéből Moszkvában, és megpróbált lejutni vendéglátóihoz az arany mozgólépcsőjén. A szerkezet félúton megállt ugyanis, és a 81 éves uralkodó végül kénytelen volt lelépkedni úgy, mint egy közönséges utas. Történt mindez egy nagy rakás kamera előtt, így az egész világ láthatta szegény király rosszul elsült érkezését. Még belegondolni is rossz abba, mit kaphattak azok, akik az arany mozgólépcső működésért feleltek.

HVG Világ

Putyin megmutatta Lukasenkának, hogy hol a helye

Nemcsak Ukrajnának és a Nyugatnak, hanem a katonai manőverekben társ Fehéroroszországnak is szólt az oroszokkal közös Zapad 2017 hadgyakorlat, mert Moszkva szeretné figyelmeztetni Alekszandr Lukasenkót, hol a helye.

Németh András Világ

Moszkvában ismét letartóztatták Alekszej Navalnijt

Moszkvai otthona közelében ismét őrizetbe vették Alekszej Navalnijt, az oroszországi ellenzék legnépszerűbb vezetőjét. Az őrizetbe vételre néhány órával az előtt került sor, hogy Navalnij felszólalt volna egy Nyizsnij Novgorod-i ellenzéki nagygyűlésen.

hvg.hu Gazdaság

Moszkva lekapcsolással fenyegeti a Facebookot

Az orosz törvények mindenkire vonatkoznak Oroszországban. Ha a Facebook 2018-ig nem felel meg az orosz felhasználók adatainak tárolásáról rendelkező szabályoknak, akkor be kell szüntetnie a tevékenységét orosz földön. Így fenyegetőzött az illetékes orosz hatóság vezetője.

1 2 3 4 5 6 7
50

A címlapról ajánljuk