hvg.hu Világ

Mi változik a szíriai légicsapások után?

Tavaly áprilisban – miután az Aszad szíriai elnökhöz hű hadsereg vegyi fegyvert vetett be a fegyveres ellenzék kezén lévő területek ellen – az USA légicsapásokat hajtott végre Szíria ellen, s állítólag megsemmisítette a légierő negyedét. Abból a támadásból a jelek szerint nem tanult Aszad, s elemzők szerint kicsi az esély, hogy a mostani megtorló akció után változna Damaszkusz politikája.

hvg.hu Világ

Putyin: Ez agresszió, Moszkva összehívja az ENSZ BT rendkívüli ülését

"A szíriai helyzet eszkalációja a nemzetközi kapcsolatok teljes rendszerére mér pusztító csapást. A történelem mindent a helyére tesz, így már Washingtonra is súlyos felelősséget rakott a Jugoszláviában, Irakban, Líbiában végrehajtott véres leszámolásért"- olvasható a Kreml által kiadott közleményben, amelyet az Interfax hírügynökség idéz.

MTI Világ

Moszkva a kémügyről: May bejelentése cirkuszi előadás

Cirkuszi előadás a brit parlamentben – az orosz külügyi szóvivő így minősítette Theresa May brit kormányfőnek azt a bejelentését, amely szerint "nagyon valószínű", hogy Oroszország áll Szergej Szkripal volt orosz hírszerző és lánya megmérgezése mögött.

MTI Gazdaság

Kormánypártként az LMP első útja Moszkvába vezet

De nem tisztelegni fog az oroszoknak, hanem kilépteti az országot a paksi bővítést megalapozó Orbán–Putyin-paktumból. Másodszor pedig Brüsszelbe menne a párt, hogy elérje az unió vezetőinél az országunk számára hátrányos kétsebességes Európa víziójának elvetését.

1 2 3 4 5 6 7
52

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával