MTI Gazdaság

Oroszország új űrállomást építhet a BRICS-országokkal

Utasítást kapott a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat annak tanulmányozására, hogy a BRICS-tömörülésen belül hozza létre a Nemzetközi Űrállomás (ISS) alternatíváját - közölte Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes.

MTI Világ

Trump, az FBI és az oroszok - Lavrov cáfol

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy amerikai tárgyalásai során nem vitatta meg Donald Trump elnökkel James Comey-nak, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt igazgatójának leváltását.

MTI Világ

Amerikai katonai gépet fogott el egy orosz Szu–30-as

Az orosz védelmi minisztérium szerint a vadászgép "üdvözlő manővert" hajtott végre a Fekete-tengernél, aminek hatására az amerikai járőrrepülőgép irányt változtatott és eltávolodott az orosz határtól.

HVG Itthon

Magyarország a legsérülékenyebb az orosz befolyás szempontjából

Magyarország a legsérülékenyebb az orosz befolyással szemben a négy visegrádi ország közül – ez a fő megállapítása a négy ország egy-egy kutatóintézete által elkészített friss kutatásnak. A védtelenség leginkább a Kreml-barát politikai folyamatokra, az állami ellenintézkedések hiányára és a média helyzetére vezethető vissza – írják a HVG-ben megjelent cikkükben a Political Capital elemzői.

hvg.hu Gazdaság

Mikor lesz már rend a korrupció hálójában vergődő FIFA háza táján?

Még meg sem kezdődött a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség 67. kongresszusa, de a főnök máris kirúgott két fontos embert az etikai bizottságból, amely a FIFA véget nem érő korrupciós ügyeit deríti fel hivatalból. Például azt, hogy miképp szerezte meg Oroszország a jövő évi és Katar a 2022-es világbajnokság rendezési jogát.

hvg.hu Világ

Az ukrán elnök fia Oroszországot reklámozza

Miközben Oroszország elfoglalta az Ukrajnához tartozó Krím félszigetet, s támogatja a kelet-ukrajnai területeken harcoló szakadárokat, Petro Porosenko ukrán államfő fia, Mihajlo Oroszország feliratú pólóban fényképezkedik.

hvg.hu Autó

Őrült dugók teszik Moszkvát a legzsúfoltabb várossá

Felére csökkent a járművek átlagsebessége Moszkvában a forgalmas körgyűrű, a Szadovoje Kolco felújítása miatt. A nyár végéig tartó munkálatok miatt az orosz főváros vált a világ legzsúfoltabb nagyvárosává.

hvg.hu Világ

Macron: A francia demokráciát aláásó hackertámadás történt

Átfogó és koordinált hackertámadás érte pénteken Emmanuel Macron francia elnökjelölt kampánystábjának szervereit. A vasárnapi elnökválasztás előttre időzített akció olyan súlyos volt, hogy destabilizálhatta volna a francia demokráciát - jelentette be közleményben a centrista jelölt.

hvg.hu Világ

Kik is azok az Éjjeli Farkasok, Putyin kedvenc motoros bandája?

Nem szimpla motorosok - Oroszország külpolitikájának eszközei, Ukrajnában harcoló alakulatok az Éjjeli Farkasok. Vezetőjüket Putyin becsületrenddel tüntette ki, Amerika és Kanada pedig szankciókat vezetett be ellenük. Minálunk pedig koszorúztak, holott a lengyelek már nem először nem engedték be őket az országukba.

1 2 3 4 5 6 7
267
A címlapról ajánljuk