hvg.hu Tech

Átalakuló orosz trollgyár – ki ontja a Kreml propagandáját?

A szentpétervári trollgyárban korábban bértollnokok százai terítették szorgalmasan Kreml-párti üzeneteiket a Facebookon és más közösségi oldalakon. A propagandamesterek most szövetséggé alakulva folytatják tevékenységüket, és bőven van is rá fogadókészség.

Nyusztay Máté Gazdaság

Ki is az a Putyin-pincsi, aki miatt Trump exkampányfőnöke lebukott?

Oroszország egyik leggazdagabb embere dollármilliókat fizetett Paul Manafortnak az USA és Európa politikai döntéseinek befolyásolásáért. Az amerikai kampányguru orosz megbízója akkoriban Putyin egyik fő szövetségese volt - portrénkból kiderül, miért tiltották ki az USA-ból Oleg Gyeripaszkát, és miért hasonlította őt csótányhoz az orosz államfő.

hvg.hu Itthon

Kitálalt az orosz fenyegetésről egy volt magyar titkosszolga

Súlyos állításokat tett az Indexnek adott exkluzív interjúban a magyar kémelhárítás egyik volt munkatársa, aki névvel és arccal is vállalta magát. Állította, hogy a magyar elhárítást orosz ügyekben politikai utasításra lefojtották, Kiss Szilárd és Kovács Béla is politikai döntés miatt mászkálhat szabadon, sőt, a közmédia is Kreml-propagandát sugároz. A Párbeszéd hazaárulás miatt feljelentést tesz.

Németh András Világ

Hát azt ismeri, Gorbacsovkám...?

Hosszú idő után Donald Trump és Vlagyimir Putyin lehet az az amerikai és orosz vezető, aki hasonlóan jó, személyes kapcsolatba kerül egymással, mint Mihail Gorbacsov volt Ronald Reagannel, majd utódjával, idősebb George Bush-sal.

1 2 3 4 5 6 7
263
A címlapról ajánljuk