hvg.hu Vállalkozás

Az oroszok lenyomták a szaúdiakat és az amerikaiakat

Oroszország ugrott az élre decemberben a világ legnagyobb olajkitermelőinek rangsorában. Az elsőséghez az is kellett, hogy a szaúdiak és az oroszok is csökkentsék a kitermelést. Csak a szaúdiak nagyobb mértékben. Aminek meg is lett az eredménye. A Brent típusú nyersolaj hordónkénti ára 20 százalékkal emelkedett november vége óta.

hvg.hu Világ

London: a Kreml meg akarta gyilkoltatni a montenegrói kormányfőt

Magas rangú brit tisztségviselők szerint Oroszország közvetlenül részt vett egy Milo Gyukanovics elleni merénylet megszervezésében, s a cél az volt, hogy a montenegrói kormányfő megölésével megakadályozzák a volt jugoszláv tagköztársaság NATO-hoz való csatlakozását – írta a londoni The Sunday Telegraph.

Erdélyi Eszkimó Péter Világ

Sínre teszi elrettentő fegyvereit Oroszország

Rakétarendszerrel felszerelt harci vonatok gyártásába kezdett az orosz védelmi ipari – ez a hír járja Moszkvában. Az értesülés több kérdést is felvet: miért lett újból szüksége Oroszországnak támadófegyverekre, van-e joga a fejlesztésre, illetve milyen válaszlépésekre számíthat az ország az USA részéről? Viktor Litovkin orosz katonai szakértőt kérdeztük.

Bihari Ádám - München Világ

Lavrov: Mikor Oroszország lehet a hibás, senkit nem érdekelnek a tények

"Vessünk véget együtt az igazság utáni világnak és hozzuk el a hazugság utáni világot" - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián tartott beszédében Kérdésekre is válaszolt, szerinte egy ruszofób kisebbség poitikájának, valamint a közös tárgyalások elmaradásának eredeménye a mai rossz viszony Oroszország és NATO között.

Bihari Ádám Világ

Végre nem Twitteren tudhatjuk meg, Washington akar-e háborút

Donald Trump amerikai elnök kormányának prominensein lesz a világ szeme a hétvégén. A fényét vesztő Egyesült Államok partnerei és riválisai Münchenben annak a jeleit keresik majd, milyen biztonságpolitikára számíthatnak Washingtontól. Közben a NATO és Oroszország közötti pattanásig feszült helyzet rendezésével is meg kéne próbálkozni a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián. Szemben a magyar kormánnyal, a hvg.hu ott lesz a helyszínen.

Németh András Világ

Máris vége Trump és Putyin barátságának?

Donald Trump választási kampányában az Oroszországhoz fűződő kapcsolatok gyökeres átalakítását ígérte, azt is felvetette, Washington elfogadja, hogy Moszkva magához csatolta az Ukrajnához tartozó Krím félszigetet. Az utóbbi napokban viszont úgy tűnik, az amerikai elnök 180 fokos fordulatot hajt végre. És nem csak az orosz ügyekben: változik az Izrael-politika is.

hvg.hu Világ

Trump után most Marine Le Pen mögött mozgatják a szálakat az oroszok?

Az orosz állami média francia nyelvű híradásaiban nem kímélik azt a jelöltet, aki a felmérések szerint lenyomná a nacionalista Le Pent: Emmanuel Macront az orosz hírekben a meleglobbi támogatja, ő maga pedig a bankok ügynöke. De a független jelölt kampányfőnöke szerint újabb és újabb hackertámadásoknak is ki vannak téve a Macron-csapat szerverei.

hvg.hu Világ

Miről panaszkodott Orbán Putyinnak?

Magyarországot komolyan aggasztja a kárpátaljai magyarság helyzete, s a jövővel kapcsolatos félelmekről a magyar vezetők a Budapesten tárgyaló orosz küldöttség tagjainak is beszámoltak – állítja Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

1 2 3 4 5 6 7
261
A címlapról ajánljuk