MTI Világ

Snowden évekig élvezheti még az oroszok vendégszeretetét

Chelsea Manning mellett Edward Snowden az elmúlt évek amerikai kiszivárogtatási botrányainak másik ismert szereplője. Oroszországban talált menedéket és éppen akkor jött róla újabb hír, amikor bejelentették, hogy Obama elengedi Manning büntetésének nagy részét.

Németh András Világ

Oroszország: Félnek tőlünk, és ez így jó

Az oroszok 86 százaléka úgy véli, a világ fél Oroszországtól. A FOM nevű moszkvai közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a megkérdezettek háromnegyede ezt jó dolognak tartja.

MTI Világ

Azonosították, ki állíthatta össze az orosz Trump-aktát

A brit külső hírszerzés egyik volt tisztje, Christopher Steele állította össze azt a dossziét, amely Donald Trumpról Oroszország birtokában lévő állítólagos kompromittáló adatokat tartalmazza – közölte a BBC és több más brit hírportál szerdán késő este. Az illető egyes értesülések szerint elmenekült angliai otthonából.

Németh András Világ

Putyin akarata, hogy megszégyenüljenek a civil szervezetek

Oroszországban 2012-ben lépett életbe az a törvény, amely külföldi ügynökké nyilvánítja a külföldi pénzügyi forrásokat is felhasználó civil szervezeteket. A tavaly tovább szigorított szabályozás lassan megfojtja a Kremlnek nem tetsző szervezeteket.

MTI Világ

CNN: Putyinék súlyos kompromittáló anyaggal tartják a kezükben Trumpot

Nagyon súlyos adatok láttak napvilágot megválasztott elnök és csapata, valamint a Kreml együttműködéséről, Moszkva állítólag már öt éve tolja Trumpot. Az orosz titkosszolgálatnak súlyos kompromittáló anyagai is lehetnek Donald Trumpról, például bizonyos perverz szexuális aktusokról.

Németh András Világ

"Elrettentés és párbeszéd" – a lettek szerint így kell megfékezni Putyint

Bár sok kérdés merül fel Donald Trump várható politikájával kapcsolatban, nem hiszem, hogy megvalósulnának a katasztrófa-forgatókönyvek – mondja Edgars Rinkevics lett külügyminiszter, aki úgy véli, Moszkva folytatja az Orosz Birodalom helyreállítását célzó politikáját. Interjú.

MTI Világ

Putyin visszavonulót fúj Szíriából

Elnöki utasításra az orosz védelmi minisztérium megkezdte a szíriai orosz katonai kontingens csökkentését – jelentette be Valerij Geraszimov hadseregtábornok, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke.

1 2 3 4 5 6 7
258
A címlapról ajánljuk