Dercsényi Dávid Itthon

Orbán, a hősies gátőr: a menekülthullám lement, a rettegés maradt

Az elmúlt négy évben szakpolitikai kérdéssé vált a menekültek és gazdasági bevándorlók kezelése, valamint a határvédelem. Cikksorozatunk első részében felvázoljuk, hogyan robbant be (a Jobbik által!) a köztudatba a migrációs válság, hogyan talált Orbán Viktor új értelmet politikájának, és hogyan maradt velünk a para akkor is, amikor újra egyedül maradtunk az országban.

MTI Világ

Amerika többé nem a bevándorlók országa

Az amerikai bevándorlási hivatal (USCIS) nyilvánosságra hozta új alapokmányát, amelyből kihagyta azt a passzust, miszerint az Egyesült Államok a bevándorlók országa.

Windisch Judit Itthon

Kár is volna tagadni, hogy a Fidesz a Jobbiktól lop

Nem kell bevallani, évek óta látszik: a Fidesz számos programpontot lenyúlt a Jobbiktól. Vagy ha maga találta ki, előtte biztosan elmulasztotta azt a választási programjába belerakni. Tippeljen, ki írta bele a programjába, hogy legyen kötelező hit- és erkölcstan, és ki mondta először, hogy kellene a határkerítés?

MTI Itthon

Rogán távoltartási végzést ígért Sorosnak

Csak emlékeztetőül a Stop Soros törvénytervezet szerint, "azt a személyt, akinek Magyarországon történő tartózkodása Magyarország nemzetbiztonsági érdekeivel ellentétes vagy a közérdeket veszélyezteti, 8 kilométernyi távolságra tarthatják a határtól".

hvg.hu Gazdaság

És akkor kiderült, több nyugdíjat kaphat, aki nem hitt a kormánynak

A kormány bevándorlásszervezési illetéket vetne ki a civilekre, a devizahitelesek rossz híreket kaptak az EU Bíróságától, és az is végképp egyértelmű lett: egy életre búcsút mondhatnak 2011 előtti befizetéseiknek a volt magánnyugdíjpénztári tagok. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

1 2 3 4 5 6 7
72

A címlapról ajánljuk