MTI Világ

400 holttest került elő a Sierra Leone-i földcsuszamlás után

Az áldozatok egy részének rokonai jelenleg is ásókkal próbálják felszámolni az áradások következtében kialakult sártömeget, annak reményében, hogy alatta elhunyt vagy életben maradt szeretteikre bukkanhatnak, míg mások a közeli hozzátartozóik földi maradványait igyekeznek összeszedni és zsákokban a kórházba vinni.

MTI Világ

Tájfun bénította meg Tajvant

A Tajvanon pusztító tájfun fölcsuszamlásokat okozott, akadozik az áram- és vízszolgáltatás is. A szél sebessége helyenként meghaladta az óránkénti 200 kilométert, a tengeren hat méter magas hullámokat korbácsolt.

MTI Világ

Már Japánban pusztít a Goni tájfun

Özönvízszerű esőzéssel és több mint 180 kilométer/órás sebességű széllökésekkel csapott le kedden a Goni tájfun Japánra. Az ítéletidő miatt több mint húszan megsérültek. A hatóságok csaknem 280 ezer embernek azt tanácsolták, hogy menjenek átmenetileg biztonságosabb helyre.

MTI Időjárás

A kisded most sem viccel: súlyos katasztrófákra számíthatunk

Mivel az év jelenlegi szakaszában a jelenség minden idők második legerősebbike, a Bruce Lee nevet kapta az idei El Nino. A szakemberek szerint több mint 90 százalék a valószínűsége annak, hogy 2015-2016 telén áthatol az északi féltekére, és mintegy 85 százalék annak az esélye, hogy 2016 tavaszán is tart még.

MTI Világ

Káoszt hozott a Fülöp-szigeteki ítéletidő

A Fülöp-szigetek északi részén végigsöprő trópusi vihart kísérő áradások és földcsuszamlások miatt a hatóságok hajózási tilalmat rendeltek el hétfőn. Több repülőjáratot töröltek, és sok iskolában nincs tanítás.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk